More on hArith – TRIPLETS plus ONE
Uncategorized

More on hArith

September 10, 2009

Went to Toys R Us warehouse sale today and managed to get few things. One of it is this baseball set. Bought it coz I feel that it would help the kids to practice their hands and eyes coordination. And hArith luv it

DSC_0143

DSC_0147

And just now while iftar…tetibe dgr dapur ade kecoh skit. When I entered, i saw this

DSC_0161

hArith took his toy pot and put it on the stove. Aiyak nk masak2 real lah pulak.

DSC_0159

When I asked him what was he cooking? He quickly grab a cloth to hold the supposedly hot pot, ceduk skit and asked me to taste….hahahah super cute!

DSC_0163

 

*in fact mase i dgr bunyi kecoh kt dapur tu, time masuk tgk2 die dh pegang yg tembak fire starter tu..kelam kabut i took it away from him. Nak pasang api masak betul wo….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  1. yaRabbi! macamana ni? i teringat sangat u gitau haritu — yg boy (Harith) masuk dapur, yg girl (Athirah) tgk tv.

    eeeiii Harith ni.

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    tu lah, terbalik kn

    [Reply]

  2. Munirah, @ the warehouse sale ada jual children’s slide tak???i’m looking for one for Faiq’s coming birthday… But yet to go to sale… Any idea??

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    dear, slide takde at the warehouse sale…
    so far i tgk slides sume cam unresonable price, i pun tak tau nk suggest kt mane.
    aritu i gi mydear punye warehouse sale pun the slide mahal sgt

    [Reply]

  3. harith, come here! i’ll teach u how to cook ayam diet & lamb steak. then u can served ur mommy n papa, oh whole family..

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    if ayam diet tu tuk served pApa jer lar kot…hihi
    *mati lar i kena ketuk kepala dgn pApa kang…hihi

    [Reply]

  4. wah future iron chef kot. eheh tp bahaya la, kang senyap2 ja dia masuk dapur buat keje. he is totaly grown up la. giler pick up but still cute. ehe

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    usually yg fire starter tu we letak tmpat tinggi…ntah macam mane kali ni telepas kt die.
    mmg slalu gak die masuk dapur, penah die gune lesung batu tu nk tumbuk bola ping pong die..warna putih same cam bawang putih kot…hihi

    [Reply]

  5. 1st time komen nih..
    harith… your little chef in the making munirah.. lol

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    hi there ita!
    hArith mmg minat macam2, besides chef, keja bertukang pun die minat

    [Reply]

  6. i think harith is a handy-man! sangat2 pandai buat kerja2 lelaki. bagus bagus.. kalau betul2 pandai masak, lucky u!!

    my son suka dengan lesung batu. he’ll golek2 benda tu. ohhhoooo bahaya betul. tapi bila kita amik, menangis sampai 1 blok bole dengar.

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    handy-man mcm pApa die…athirah lak knp lar tak ikut cam pApa tp ikut cam m0mmy…hihi (tp bukan lar i dok melepak tgk tv jer..cume i kurang handy-man)

    [Reply]

  7. ohh..leh kwn dgn my daughter. selalunya dia msk sampai ketuk2 pot tu mcm i ketuk bila buat nasi goreng (sbb melekat di sudip) :p pastu gaya dia kalut bkn main..hahah (akukah yg kalut di dapur, di matanya?) then she’ll serve hasil mskn tu dlm mangkuk kecil dan bagi bear mkn (dia guna plasticin jadi bhn mskn dia).

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    my son nk masak mende betul. abis die buka fridge amiq sayur

    [Reply]

  8. Cute jer Harith… Kalau masak ayam diet untuk papa..Harith masak la dish lain banyak2 untuk put on weight kat mama plak…LOL!

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    taknk lar put on weight…biar pApa jer membesar sorang2…hihi

    [Reply]

  9. munirah,ive been ur silent reader for a very long time,and i really2 adore the way u train ur kids with all the indoor and outdoor activities especially..and one more thing,we are at the same age,u dah anak 3,i baru je 8weeks now…jeles..jeless..hehe….however,suka sangat2 tengok budak 3 orang tu;) wish that i can get twin too,ameen..all the best to u munirah;) regards from johore..

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    hi there diana!
    congrats on ur pregnancy by any chance it’s a twins? 😉
    lepas ni u pun bleh guling2 ngan ur anak kt atas rumput…hihi

    [Reply]

  10. bleh tak i tatau pun toyrus ada warehouse sale?
    haiy0h nampak sgt bulan puasa ni jadik pemalas.

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    i tau pun sbb my mom saw in the newspaper

    [Reply]

  11. Wah..so terror la Harith.Maybe u can send to kids nyer cooking class nnt..

    BTW, byk mende tak kat warehouse sale tu..brg2 FS, Leapfrog item byk tak?

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    i was thinking of that too tapi mostly cooking class for kids age 3 years and above. next year insyaAllah
    bout the warehouse sale..i saw satu je brg leapfrog. brg tiny love byk, DVD barney, dora and others pun byk. Oh barang2 thomas train mmg banyak, other than that yg i ingat, lego, puzzle, flashcards and oh baju2

    [Reply]

  12. hi..
    kat warehouse sale tu, diorg ada jual bouncer x? and discounts tu sume untuk org yang ada membercard ke?

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    i tak nmpak pulak any bouncer

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *