On The Elder Two – TRIPLETS plus ONE
Uncategorized

On The Elder Two

September 9, 2009

Been doing post on my potraiture lately and i miss writting bout my kids. So here’s a post on the elder two…

Every morning, when I want to send them to school, i would always say my prayers of syukur Alhamdulillah. It is just so surreal seeing how grown up they are now from less than 1 kilogram babies. They have no problem going to school, very much well adjusted now.

The moment I say “lets go to school” they will straight go to the shoes cabinet, take their shoes, pick up their bags and wait for me at the door. After helping them with their shoes, they will walk to the gate waiting for me. Gosh…the look so grown up!

DSC_1459

trying to put on their shoes by themselves…

DSC_0627

DSC_0631

macam big gal n big boy kan, tunggu mommy bukak gate..

and at skool, they have no problem walking in by themselves. Dulu kena dukung and pass to the teacher..teacher pun kena dukung, after few mins baru bleh put down. now no problem…

DSC_0636

waiting for their teacher to open the gate…oh dont they look so grown up!

And at 12pm, when its time to fetch them, previously the moment the saw my car outside..they will start crying for me. But now, they will take their shoes and bag from their pigeon hole and walk to the car…

DSC_0594

ha tgk, tesenget2 hArith angkat bag die. we have yet belikn bagpack tuk die..so gune diaper bag die. kesian lah pulak tgk senget2 angkat

DSC_0601

And while i buckle up hArith in his car seat…this big gal of mine trying to lift hArith bag into the car…dah lar badan cinonet…senget2 die

DSC_0605

DSC_0607

Upon reaching the house, they will carry their bags in and most of the time demand for shu-shu (milk) and off to lala land. Athirah will drink her milk on the sofa while watching her Barney…hihi

DSC_0619

waiting for mOmmy to open the house door

I’m so proud of them!!! mOmmy luv u hArith n athirAh!!!

*they are wearing different attires in the photos, coz picture were taken on different day…bukan dok tukar2 baju kat sekolah, hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  1. wah bestnye..i’m waiting for this moment too..tahun depan br nk anta sekolah..ehehe

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    tapi awal2 tu payah skit lah…the moment smpai sekolah…trus melalak..hihi

    [Reply]

  2. alalala! comelnye bile tgk diorg pakai kasut & pegang beg tu.
    kejap je dah besar. dulu kecik je… 🙂

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    tu lah cam tak caye jer they have grown

    [Reply]

  3. waaahhh…sangat cute dan pandai laaa ur twins.. huhu.. sangat terharu tgk diorang dah beso.. aku lak emo..hahaha..

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    every morning bile nk anta tu…mmg rase cam tak caye jer they are now dah besar

    [Reply]

  4. Oh ingatkan tukar2 baju. Nasib baik ada footnote hehe. Dah besar kurang la kot tukar2 baju. Kalau my son, 11 bulan, 1 hari baju dia je dekat 5 pasang. Nak wat camane, he’s a crawling machine now. Kalau dah boleh berjalan, kurang la kot

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    mase anak i dok merangkak i tak smpai rajin nk tukar smpai 5 kali…selagi tak najis, salgi tu i biarkn jer comot…hihi
    unless nk kuar jln2. ni lah namanye mommy diorang malas..hihi

    [Reply]

    wafaa Reply:

    babysitter dia yang tukar. kalau dok umah, mmg tak serajin tu nak tukar. hehe

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    ooohh. ye lah, i ni pun kat umah mmg tak rajin tukar…hihi

  5. wah..comei tau twins…nampak penat sgt balik dr school…tahun depan pun nak hantar both my kids to school.x sabar nyaaaaaaaaa

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    slalunye balik sekolah trus amiq nap…penat tul lar kot

    [Reply]

  6. so…cute…my son pg kinda kne hambat dlu pagi2 baru die bergerak,if not die akan ckp arini abg xnk pg sek…gerammm jek

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    my kids tak pandai cakap lagi…mayb once dh pandai ckp..diraong pun camtu kot..hihi

    [Reply]

  7. for a two years old,you should be proud of them.
    athirah so nampak macam kakak-kakak lam gambar nih. somehow reminds me — org tua-tua kata dalam kelahiran kembar yg keluar kemudian tu sebenarnya sulung sebab dia mengalah bagi adik keluar dulu. hihi.

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    yup, im very very proud of them.
    tu lah org kate yg kuar last is kakak…in this case mmg logic lah, athirah kn buas sure dlm perut tu die yg dok sbiuk tolak sume org suruh kuar, tu baru 6 1/2 bulan dh kuar dr perut..hihi

    [Reply]

  8. hi mummy…. ur twins are so adorable… i love ur pic too…really nice… your kids gonna be proud of you dear..!!!

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    well, i really do hope when they are big they appreciate wat im doing for them..hihi

    [Reply]

  9. laa..ingat balik tukar baju 😉 yep..kejap je besar nmpk mcm 3 tahun! beg thirah sama mcm beg Aliah cuma aliah color pink-Hello Kitty

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    they tukar baju if budak tu dah comot sgt..hihi
    bag tu patut ade barney..tp athirah dh cabut kn

    [Reply]

  10. ur kids pegi skolaa mane?

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    umah corner kt medan athinahapan. i luv it coz small group. mase awal2 anta they had 12 kids jer. i takleh anta school byk kids sbb my kids lung tak kuat (coz premature)..kang easily kena flu. but now the skool 5 kids left for international skool. so believe it or not they hv only 7 kids. i luv it…my kids get all the attention they need…hihi

    [Reply]

  11. eh sedih la plak bila tgk..rasa cm cepat sgt diorg besar kann…athirah dah xnangis2 lgi ehh…

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    tu lah, tgk balik….gosh diorang dah besar.
    hArith started going first..after die dah settle tak nangis2 baru i anta athirah. she settled down cepat gak sbb tgk hArith lex jer kt situ

    [Reply]

  12. hahaha…kelakar ler munirah ur command below.. tergelak i sorang2…

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:
    September 9th, 2009 at 3:06 pm

    yup, im very very proud of them.
    tu lah org kate yg kuar last is kakak…in this case mmg logic lah, athirah kn buas sure dlm perut tu die yg dok sbiuk tolak sume org suruh kuar, tu baru 6 1/2 bulan dh kuar dr perut..hihi

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    mmg dr dulu i dok sebut camtu..lagi2 time die buas or dok tolak2 org lain, sure i kate…”ha, die lah ni dok tolak suruh sume org kuar dr perut…”hahahah

    [Reply]

  13. i tau sapa itu ‘From Osaka Wit Lurve’. Anak-anak dah comel, i nak tengok camno mak budak2 nih bawak kereta gabak tuh. should bumped dgn u once, mesti kiut u duk drive kereta gabak dari tuan badan.

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    ha, jom kite TERbump into each other membawa keta gabak dgn keta buntut besar u…hihi
    eh u tau ek sape ‘From Osaka With Lurve’? sape ek..jenuh i piki sape…hahaha

    [Reply]

  14. Wahhh !!! dah pandai gi sekolah . Waktu first time munirah wrote about them going to school , i still remembered yg both of them nangis and u were thinking of sending them to school when they are old enough but with your semangat nak didik mereka , they are now independent kids . Bravo munirah ( with a pat on your back )for doing a good job educating your kids 😀

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    alhamdulillah that they managed to get themselves well adjusted in their skool =). Perhaps they should get the pat on their back instead of me 😉

    [Reply]

  15. hmmm… sape from Osaka wit Lurve tu…
    i wonder~~~

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    ha, jom kite wonder sama2…or tak pun kite tanye Puan Jua..hihi

    [Reply]

  16. Bila i baca post ni, the first thing yg ada kat my mind, Alhamdulillah.. Besarnya kuasa Allah SWT..
    Cepatnya diorg besar.. =)

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    yup, Alhamdulillah…mmg besar kuasa Allah kan

    [Reply]

  17. dah besaq dah….brape weight dorang skrang??
    my twins keding jer..hehehe

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    athirAh 10kg lebih while hArith almost 12kg

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published.