Chef Jua – TRIPLETS plus ONE
Uncategorized

Chef Jua

November 2, 2009

Entry ni dah few days lewat…

Aritu Puan Jua ajak kami gi dinner umah die tapi memula tak dpt pegi sbb my dad was around. Ingat nk dok umah sbb bapak ade, alih2 bapak kena kuar jumpe org. so saya pun tak malunye ym jua…

Ye lah, cube u all baca entry INI, sure u all terliur baca and cam rase rugi besar if tak gi umah die.

Lepas ym, terus ajak syauQi, jom isi perut! Anak2 lak buat hal. masing2 ngamuk taknk duduk carseat. syauQi dah tarik muka…ish anak2 ni tak kasi chance tul m0mmy nk kuar gi rasa masakan Puan Jua tau. Saya ni if suami dah tarik muka mmg lah kan terus jadi tak syiok. Ye lah kang bukan kena jaga 3 budak…bapak budak pun kena make sure okay. On the way tu…dok doa senyap2 “biar lar masakan Puan Jua sedap nak mampuih, worth the hassle going out with these 3 lil’ rascal + husband yg dah tarik muka. n biar lah husband pun syiok makan smpai hilang “tarik muka” tu

Ha, knp saya kate hassle going out with the kids. Sbb Puan Jua punye rumah atas angin. So bertambah lah kepayahan kami nk ke umah die. Nak kena bukak stroller sume tuk naik ke umah die. Tapi sbb entry di atas tadi telah membuat saya terliur, saya sanggup wo harungi sume itu. senget2 dgn tiga budak naik ke umah Puan Jua.

Fuhhh masuk2, timing mmg cun. Dah nak start makan…udang mmg nmpak cun abis wooo. Nak tgk gmbar hidangan, silalah ke entry INI. Mulut dah tak sabar2 nak makan, so gmbar saya pun amiq ala2 jer…tgk je gmbar kt entry Puan Jua tu. Haaa terliur tak!?

syauQi jaga bebudak, mOmmy amiq shift pertama tuk makan. Pastu, syauQi lak join laki2 lain duduk bersila abiskn lauk. Haaa…uZair pun join tau abiskn lauk!

DSC_0018

Lepas licin kan sume lauk2, uZAir tolong sapu…

DSC_0040

hArith lak tolong angkat pinggan mangkuk ke dapur. Tapi tak sempat amiq gmbar. Bes tau ajak kami anak beranak makan, sbb yg teruna sume rajin tolong kemas…hmm anak dara sibuk “bersiar siar”

Dah kenyang perut, Jua siap buat teh tarik ummphh

DSC_0057

Then anak2 sume dah meragam ngantuk. Terpaksa lah kami mintaq diri pulang. Kami balik dgn perut yg sgt kenyang…*burp* alhamdulillah

Jua, tak sihat tau malam2 buat kami kenyang camni. Yang kali ajak lunch pulak kay…hihi. Malam kan  u minum USANA =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  1. macam hebat gila je i buat teh tarik tu..

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    mmg hebat pun. if u dtg my hse…i kasi milo kosong kaw je lah sbb tu jer yg laki i minum. so tu je lah yg i tau buat pun…haha

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published.