Pre-Raya: Part I – TRIPLETS plus ONE
My Lil Caliphs Activties

Pre-Raya: Part I

September 14, 2010

Alrite, im abit lagging here. All others dah wish raya and gmbar baju raya, gmbr kuih raya bagai but mine kena rewind skit sbb nk cerita wat happen before raya.

We decided to make a roadtrip berbuka puasa at Tg Malim, rumah arwah MakLong syauQi to visit the cousins there…i was so looking forward for it nk tgk all houses with pelita and main bunga api the kampung style, where sorang pasang mercun, pastu umah sebelah balas balik and so on. The kampung was at Felda Gedangsang. Unfortunately it was drizzling when we reached there and it continued to drizzle till pass break fast. So no pelita could be seen 🙁

It was still drizzling lightly but i just couldnt be bothered, mission nak main bunga api harus diteruskn. Petang tu bile smpai dh mintaq tlg kazen gi kedai belikn ape yg patut. I think it was rather obvious tat the adults were more excited than the kids. Tak caye cube tgk muka budak ni yg mcm kena paksa main bunga api, hahaha

after a few batang baru lah muka ade perasaan skit

ni hArith pulak takde perasaan

so ended up the adults had fun with the bunga api, experimenting different shutters…

and wishing all out there Selamat Hari Raya from TRIPLETS plus ONE (more) , sorry for all wrongdoings and salah kata.

sgt kelakar percubaan nk tulis RAYA 2010 ni, dgn huruf terbalik lah, pastu ade 4 org yg beza ketinggian, so ade yg huruf tinggi (syauqi lah tu) ade yg huruf rendah sgt…dgn tulisan cakar ayam pun ade…so ni je lah yg terbaik punye writting we managed to get. and mase ni masih tgh hujan renyai2 so takleh lah gatal nk try again and again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  1. haha the wording looks fine to me. i tk dpt nk buat sbb tk cukup adult nk pegang bunga api! stress. tapi lawa u punye tu..suka suka 😀 Bila la i nk dpt amik gambar and play with shutter speed ni..haihhhh. Ni shutter sure laju berapa ni? 1/4000?

    [Reply]

  2. ker shutter slow? hahah i selalu confuse ..bila snap baru tahu outcome, slow jadi mcm mana.laju jadi mcm mana..

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    ni shutter slow sgt2, u kena make sure tahan nafas to avoid camera bergerak. slalu nk buat camni better gune tripod

    [Reply]

  3. waaaa…… lawanya u nyer ‘painting’…. baru cuba-cuba wat painting….. buat dlm 1min lebih skek jer…. tue pun cakar ayam jer… u nyer yg bulat tue sgt bersenilah….. ur raya 2010 sgt cantik….

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    i jadi tukang amiq gmbar yg garang, tak jadi i suruh buat lagi smpai jadi “cakar ayam” yg terbaik, hihihi
    yg bulat2 tu syauqi yg tgh pegang the bunga api buat his master piece ..i pegang camera je, hihi

    [Reply]

  4. nice! me nvr artistik but appreciate nice works 🙂

    [Reply]

    mOmmyofTRIPLETSplusONE Reply:

    netiher am i. i lar org tangan paling keras tuk berseni. art is never in my family’s blood. neither music…mmg i tone death…seriously. i always thought im singing to the right tune, tp org yg dgr couldnt figure out i nyanyi lagu ape. yes that bad! haha

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published.