Allergy – TRIPLETS plus ONE
Uncategorized

Allergy

December 15, 2008

Arrghhh..i kena allergy. And I call it allergy org kaya. Why? Coz I cannot pakai brooch biasa dh bila pakai tudung…ended up my bawah dagu jadi merah and luka2. For the past yearssss i never had problem gune brooch yg 3 for RM10 tu….tp skrang skin dh takleh take it.

So takkan nk kena beli yg betul emas punye brooch kot, ni la sbb i panggil allergy org kaya. sbb org kaya jer pakai brooch real gold tu kn…

Hubby suggested pakai tudung mcm munawwarah / ariani tu since yg tu takyag pakai brooch. But then again, nk beli few of the tudung pun would be costly kn….aiyaakkk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  1. babe, i pun kena allergic org kaya tu. since that, i used brooch emas n mmg tade dah gatal2 n melecet kat bwh dagu.

    the brooch not purely gold yg kita duk pakai kat tgn n leher, dia emas jenis murah skit. but then, still cost u around RM200-RM700 bergantung desig yg u pilih.

    [Reply]

  2. masalah nye i ni mmy hebat at loosing brooch. tu yg dok beli 3 for RM10
    tak sanggup beli brooch mahal2 n and keberangkalian yg sungguh tinggi tuk hilang! hihi

    [Reply]

  3. Hey i pun kena allergy org kaya nih after deliver Nadhrah tru c-section. dunno y….i pun skang dah pki kerongsang emas…beli kat Habib, tpkan after u tau that brooch mahal u akan jaga dia baik2…believe me sbb i dulu pun mcm u gak jenis pki then tak reti nak simpan elok2…

    [Reply]

  4. owhh..kita mengahadapi masalah yg sama, memang TERPAKSA beli brooch emas yer..sterling silver pun ok dah tp sangat hazab nak mencari sterling silver brooch kat sini

    [Reply]

  5. kiter tak kaya tapi memang pakai brooch emas tu dari sekolah lagik coz allergy..dulu tak costly sangat, since gold dah naik rega, my brooch dah leh cecah rm300 sebijik..huhuhu

    [Reply]

  6. i pn mmg sejak kecik2 lagi kene allergy org kaya ni. bukan brooch je. jam pun takleh pakai leather kena pakai stainless steel. gelang rantai pn mesti pakai emas betul. tapi brooch emas pn ada 1 je. tapi skrg usually i pakai brooch yg ada salut khas tu ala apa ntah namanya (masa ni la nk lupa) so org allergic pn boleh pakai. mahal sketla dr brooch2 biasa but at least murah dr emas n if ilang pn takla terkilan sgt. byk je jual kt mana2. i slalu bli brooch mutiara or kristal kt pasar philipines sabah tu. lagi 1 cara dlu i jahit tudung i kt tempat slalu pin tu.

    [Reply]

  7. munirah. munawwarah ala2 harga tie rack gaks cuma ++ sket jer. susah jugak ek kena alergi org kaya isk2. kalau i pun susah ler sbb sindrom hilang broocch agak hebat ;P

    [Reply]

  8. i pun had the same syndrome. And losing brooches also my forte. mcm mana nak pakai yg gold plak? sakit jantung kalau hilang.

    [Reply]

  9. hi there.. another option is to buat sendiri brooch.. it’s very easy.. try cari kat kedai alat2 jahitan pin utk lekat kat belakang brooch tu… harga nye tak mahal dlm 20sen jer satu.. then, cari la button2 yang comel dan cantik… pastu beli gam UHU @ gam gajah dan lekatkan pin kat belakang button… make sure betul2 lekat before pakai… ilang berkali2 pun tak risau.. hehehe.. try laaa.. boleh buat bisnes gak nih… :))

    [Reply]

  10. sama la kita!!!i tak pnh dpt pakai yg 3 RM10 tu…mmg pakai yg emas sejak2 blaja pakai tudung(15 years ago).namanya allergy org kaya ek? pestaim dgr..hihi.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *